❄️ Telefonos ügyfélszolgálatunk December 22 és Január 5 között nem elérhető! ❄️
Emailben természetesen ez idő alatt is elérhetőek vagyunk!
Betöltés...

Mennyivel gazdaságosabb egy kondenzációs gázkazán?

Az utóbbi időkben jelentősen zsugorodtak a rezsiköltségek, de ennek ellenére is, a magyar háztartásokban még nagyobb energiatakarékosságra lehetne szert tenni. Ehhez nagyban hozzájárulna a régi típusú gázkazánok lecserélése kondenzációs gázkazánokra. Magyarország jelentős lemaradásban van a környező országokhoz képest.

Az új kondenzációs gázkazánok az alacsonyabb hőmérsékletű égés terméknél a kondenzátum már a készülék belsejében kicsapódik, és leadja a benne rejlő plusz hőenergiát is. Így ezek a modernebb gázkazánok magasabb hatásfokkal képesek működni, így jelentősen költséghatékonyabban üzemeltethetőek. Átlagosan akár 30-40%-al (vagy még többel!) is tudjuk csökkenteni a fizetendő számlák végösszegét ami adott esetben pár éves megtérülést is eredményezhet. Természetesen ez csak másodlagos tényező, elég ha csak arra gondolunk: A kondenzációs gázkazánok sokkal biztonságosabbak, mint a nyílt égésterű gázkazánok.

Kazáncsere

Ezek a gázkazánok a ma elérhető legfejeltebb technológiával rendelkeznek a fűtési rendszerek között. Más kazánokhoz képest jóval magasabb (közel 100%-os) hatásfokkal képesek működni, úgy hogy a károsanyag-kibocsátásuk is a minimálisra csökkenthető. Ennek a kimagaslóan korszerű rendszernek az az előnye, hogy az égésnél keletkező vízgőz lecsapódik és a benne rejlő hőenergia felhasználásra kerül a rendszerben. Ez a hő a víz elpárologtatásában játszik szerepet. Amikor kondenzálódik a vízgőz, az a hőmérséklet kerül vissza a rendszerbe felhasználásra, így tovább növelve a hatékonyságot. Ezzel együtt sokkal alacsonyabb hőmérsékleten távozik a füstgáz a kéményen keresztül, így kevesebb energia vész el, mint a régebbi kazánok esetében.